24.4.06

Com veure els partits de futbol a través d'Internet

Últimament s'està possant molt de moda les retransmissions via Internet dels partits de fútbol. Aquí us n'enganxo les intruccións extretes de vilaweb.cat per poder veure aquests partits des de la pantalla del vostre ordinador i completament gratuït.


P2P-Sports.com i TVmixt.net permeten veure'ls des de l'ordinador

  • P2P-Sports.com

Des de P2P-Sports.com es poden gaudir la major part de partits de la Lliga i la Champions en 'streaming'; o sigui, que es poden veure les imatges a mesura que es descarreguen directament de la pàgina. No s'ha d'instal·lar cap programa especial, sinó que tampoc s'ha de compartir cap arxiu de l'ordinador propi per a replicar el senyal original. Té alguns inconvenients, no sempre funciona del tot bé, i menys encara amb un Mac, i les imatges poden alentir-se. Com a contrapartida, P2P-Sports.com ofereix més d'un canal per a veure el partit, i alguns poden anar millor que no pas uns altres.

Procediment: Entreu a la pàgina indicada i seleccioneu el partit que vulgueu veure (que normalment és emès per uns quants canals). Cliqueu-ne un i podreu veure el llistat de programes de TV P2P que el transmeten. Han d'aparèixer unes adreces sota l'epígraf 'streams'. Doncs bé, cal clicar una adreça d'aquestes perquè s'activi el Windows Media Player, o el Real Video i es pugui veure directament el canal de televisió que ofereix el partit.

  • TVmixt.net

Entreu a TVmix.net i seleccioneu el partit a la part dreta de la pantalla. A la finestra que s'obrirà hi apareixerà una sèrie d'icones.

A la filera de dalt, hi ha d'haver els programes per a mirar el partit, i a sota de cada un, els canals accessibles que el transmetran. De primer, trieu un programa i instal·leu-vos-el des de la secció de descàrregues de la pàgina (us apareixeran finestres publicitàries durant el procés). Un cop instal·lat el programa, torneu a TVmix.net i torneu a triar el partit de futbol, llavors, escolliu un dels canals compatibles amb el programa descarregat (un dels que hi hagi just a sota de la icona del programa), i cliqueu-lo.

Abans de començar el procés, és recomanable de plegar tots els programes que hi hagi oberts a l'ordinador, tret del navegador. També és una bona idea de descarregar i instal·lar el programa com més aviat millor. A més a més, la millor manera d'aconseguir una bona qualitat d'imatge, sense tallades, és de connectar el programa al canal de televisió seleccionat uns cinquanta minuts abans del principi del partit, perquè es vagi carregant un 'buffer'.

VilaWeb TV us ofereix una il·lustració en vídeo del seguiment d'aquestes instruccions. Cliqueu ací.

  • Escoltar el partit

Per sentir-ne la transmissió en català, podeu sintonitzar amb una ràdio convencional o amb l'emissió en directe via internet de Catalunya Ràdio, o de RAC 1, per exemple. Entre l'emissió de ràdio i la d'imatges, és molt probable que hi hagi un decalaix d'uns minuts, però aquest manual (en Pdf) pot ajudar-vos a resoldre-ho en el cas de TVmixt.net.(informació extreta de vilaweb.cat)

4 Comentaris:

Anonymous Newman ha escrit...

És un bon mètode. El primer cop que el vaig provar va ser per veure el Milan-Barça, a través del programa PPStream.

Es veia força bé, sense talls. Llàstima que, com a mínim, sempre veurem els partits amb un decalaix d'uns 2 o 3 minuts.

3:09 p. m.  
Blogger Calp ha escrit...

Tens tota la raó, l'únic problema és aquest retard que es crea. Per això s'ha fet un programa que retarda la senyal de la radio d'internet.

Al principi costa una mica pero al final acaves trobant el trankillu!

Agafes una ràdio per internet (Catalunya Radio) i aquesta senyal es passa per un programa que la retarda tant temps com vulguem.... si sincronitzem els retards de la imatge amb el de la radio: VOILA! ja tenim veu i imatge més o menys al mateix "delay"

3:19 p. m.  
Anonymous Newman ha escrit...

Em vaig baixar un programa per a fer això. Hi sortien moltes ràdios, però Catalunya Ràdio no. Amb quin programa puc aconseguir escoltar en Puyal per internet?

Salut

12:04 p. m.  
Blogger Calp ha escrit...

Hola Newman,

La veritat es que jo l'he provat però mai he vist cap partit junatament amb la ràdio.. simplement vaig fer proves a casa per si un cas algún dia ho necessito.

Suposo que a part de les sintonies pre-sintonitzades n'hi pots afegir de noves.

Ara no tinc el programa aquí ja que estic a la feina i no es plan de posar-se a fer provs però si que estic segur que algun colega ha escoltat el Puyal en streaming i mirant el partit en xinés ;)

Si ho trobo t'ho explico... si ho troves... m'ho expliques. OK?

Salut!

12:26 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Principal

counter